DOMOV > GALERIJA FOTOGRAFIJ

 
Stran   1   2   3   4   5  
Prikaz: 1 - 30 od 133 zapisov
Iskanje
  
 
30.03.2017  Vzhodna smer v Mali Rinki

Vsako zimo smo opazovali vzhodno smer, če bi se le nabralo dovolj snega ... Letos mati narava ni bila tako radodarna s snegom kot leta 2010, ampak ker se nam ni več dalo čakati na razmere, smo pač zarili... Vstopili smo okoli 8:30. Prve tri raztežaje smo imeli opravka z južnim snegom, ki si ga s cepinom lahko samo bezal, držal pa ni nič. Je bilo potrebno zatikati cepine, pa tudi dlani so prišle prav. Dereze so kmalu postale ovira, zato smo jih po drugem raztežaju pospravili in plezali s cepini in čevlji. Plezanje je bilo počasno, zato smo že imeli prebliske o sestopu, ampak so bili naši obrazi še vedno obrnjeni navzgor in vsakič je pač nekdo priletel z idejo "gremo pogledat sam še do raza, do plat, do gape...".

Pa smo šli do plat, ki so obetale pomladansko plezanje v skali. Čevlje so zamenjale plezalke, ki so se v kombinaciji s cepini tudi odlično izkazale v južnem, mokrem snegu na poličkah. Sneg in led sta se že začela topiti, zato tudi skala ni bila več suha in nam je tu pa tam kapljalo za rokav. Posledica so bile rahlo pomrznjene plezalke ... in topi prsti na nogah....

Plate bi lahko ocenili kot skalno - snežni del, grapo za njimi pa kot snežno - sklani del. Podobno kot v spodnjem delu je bil sneg bolj za zgago. Nazaj smo si obuli čevlje in prsti na nogah so nam bili hvaležni.

Zagodel nam jo je zadnji kamin. Po levi je napihan z nepredelanim snegom naklona 80 -85°, po desni pa je bil rahlo požleden. Po levi je bilo brezupno, zato smo morali po desni varianti, ki nam je spet vzela kar nekaj časa. Nato pa v sneg z ledeno skalo za podlago...

Izstopili smo po desni varianti smeri. Do stika z Igličevo smerjo nekaj časa ni bilo ne duha ne sluha o snegu. Potem pa v izstopni grapi končno lahko uporabili dereze in cepine. Pričakal nas je ravno prav južen sneg, po katerem smo lahko odpikali do roba stene... Iz smeri smo izstopili ob 19:40 uri, sestopili pa po Turskem žlebu.

 

Avtorji besedila: Danijel Žagar, Martina Aplinc, Aleš Volf

Fotografije: Martina in Aleš

29.03.2017 Aleš Zorko, Izpiti zimske tehnike

Na Vršiču smo zadnji vikend v februarju izvedli izpite zimske tehnike. Poglejte si utrinke v fotogaleriji.

23.02.2017 Aleš, Zdravko, Peter, Zimski tečaj

V nedeljo, 19. 2. 2017, smo ubežali meglenemu vremenu v dolini in nad sončnim Okrešljem s tečajniki izvedli zimski tečaj, ki smo ga podaljšali v turo skozi Sestopno grapo na Ledinski vrh.

18.01.2017  Tečaj lednega plezanja

Po nekaj letih so končno nizke temperature spet zamrznile slapove. Razmere smo hitri izkoristili in v soboto, 14. 1. izvedli tečaj lednega plezanja. Udeležba je bila velika, greli smo se ob kuhanem vinu, popoldne pa smo novo pridobljeno oz. obnovljeno znanje izkoristili.

11.12.2016  Zaključek 2016

Letošnji zaključek oz. zbor članov so zelo uspešno organizirali tečajniki. Potekal je na Erjavčevi koči na Vršiču v soboto 3. 12. 2016. V soboto dopoldne so nekateri popravljali svoje stare grehe in opravljali izpite, nekateri pa so lep sončen dan izkoristili za turo. Ob petih popoldne je sledil uradni del zaključka, ob debetih zvečer pa manj uradni. Smile Nedelja je ponovno postregla s krasnim vremenom in najbolj zagnani so odšli prezračit glave na okoliške vrhove.

11.12.2016  Zaključek 2016, drugi del

Še drugi del fotografij dogajanja z 3. in 4. decembra letos. Smile

27.10.2016 udeleženci, Plezalni dan v pogorju Rote Wand

V nedeljo, 23. 10. 2016, se je devet tečajnikov in pet alpinistov odpravilo k sosedom v Rote Wand. Vtise si preberite tukaj.

30.09.2016 udeleženci, Tabor v zahodnih Julijskih Alpah

V soboto in nedeljo, 24. in 25. septembra, smo se člani AO Celje Matica odpravili plezat v zahodne Julijske Alpe, v dolino Belega potoka in v stene nad kočo Corsi. Preživeli smo lep vikend, ogromno preplezali, pravzaprav je ta vikend po Belem potoku in nad Corsijem odmevala le savinjščina, veliko novega smo videli, spoznali, se naučili in podučili. Vreme nam je bilo naklonjeno, še posebej v nedeljo, ko smo nekateri bolj, drugi manj izkoristili tudi plažo pred kočo ali na vrhu samih smeri. Osebje na koči je bilo prijazno, prihajajoči vikend pa smo vsi vabljeni na zaključni žur, saj se koča Corsi do naslednjega leta zapira.

Poročilo z vtisi je na voljo tukaj, več fotografij pa si lahko pogledate na naši facebook strani.

19.09.2016 Meta Meh, Meta na Mera Peaku, prvi del

Z zamudo objavljamo fotografije z Metinega spomladanskega potepanja po Nepalu.

19.09.2016 Meta Meh, Meta na Mera Peaku, drugi del

Še drugi del fotografij z Metinega potovanja po Nepalu.

13.09.2016 Katja Petrovec, Katja, Romana, Simon in Marko v Karnijcih

Prvi vikend v septembru so se Katja, Romana, Simon in Marko odpravili plezat v Karnijske alpe. Fotografije govorijo same zase, njihovo doživetje pa je v članku opisal Simon.

30.07.2016 udeleženci, Castor in Pollux z ledeniškim tečajem, prvi del

Sredi julija smo člani Alpinističnega odseka Celje izvedli ledeniški tečajv Peninskih Alpah, pod izjemno kuliso štiritisočakov, Castorjem, Polluxom in Breithornom, z razgledom na nacionalni park Gran Paradiso in pod mogočnimi seraki, ki so se dvigali nad temno skalo in se ob pomoči sončnih žarkov občasno lomili in bobneli, kot da bi sredi jasnega dne grmelo. Napolnjeni z znanjem smo se povzpeli na oba vrhova,ki nosita ime po grških dvojčkih Castorju in Polluxu oziroma dveh svetlih zvezdah na našem nebu. Gori sta se res izkazali za pravi zvezdi.

Nadaljevanje preberite v Katjinem podrobnem poročilu.

30.07.2016  Castor in Pollux z ledeniškim tečajem, drugi del

Drugi del fotografij z ledeniškega tečaja na Castorju in Polluxu, ki je potekal od 17. do 17. 7. 2016.

Kako smo uživali, preberite v Katjinem članku.

20.07.2016 udeleženci, Plezalni dan na Korošici

V nedeljo, 10. julija smo imeli plezalni dan na Korošici, za katerega smo se nekateri odločili, da bo ta dan trajal kar dva dni in smo plezali že v soboto.

13.07.2016 udeleženci, Tradicionalni tabor v Paklenici - plezarija

Tudi letos smo zadnji teden v juniju izvedli tabor v Paklenici. Kako smo se imeli in kaj smo splezali, je na kratko opisal Sašo v poročilu, ostalo naj povedo fotografije.

13.07.2016 udeleženci, Tradicionalni tabor v Paklenici - vse ostalo :)

Drug del fotografij iz Paklenice - dogajanje v kampu, na plaži, pri Dinkotu, na sprehodih in še kaj.

11.07.2016  Gorsko kolesarjenje na Šmohor

Matej Knez se je odločil, da ostalim članom malo bolj predstavi gorsko kolesarjenje, zato je organiziral turo na Šmohor. Pridružila sta se mu Martina in Aleš. Imeli so se tako fino, da so pozabili fotografirati. Smile

29.05.2016 udeleženci, Majska Paklenica s tečajniki

Prejšnji vikend smo peljali tečajnike v Paklenico, udeležba je bila visoka, blo nas je kar 21. Vrvna tehnika, plezanje in druženje. :)

23.05.2016 Jan Strmole, Peter Uršič, Grossvenediger

Fotoutrinki z Grossvenedigerja 7. in 8. maja 2016. Reportažo s turne smuke je prispevala Stina.

15.05.2016 Zdravko Polutnik , Bela peč

Z malo zamude objavljamo fotografije s plezalnega tabora v Beli peči, ki ga je organiziral Zdravko 16. 4.

09.05.2016 Gregor Knez, en Polutnik in 3je Knezi

EN POLUTNIK IN 3JE KNEZI V KLEMENČI PEČI

Glede na to, da je bilo plezanje v Rotewandu prestavljeno na nedeljo, katerega se žal nekateri nismo mogli udeležiti smo se dogovorili da gremo plezati v soboto. Vprašanje je bilo kam? Glede na vremensko napoved, ki ni bila ravno obetavna in se je kasneje tudi izkazala za resnično, smo se dogovorili, da gremo plezat v Klemenčo Peč, saj je dostop pod steno kratek in bomo lahko v primeru dežja hitro zgasnili v dolino. Plezat smo se odpravili mi 4je, od tega en Polutnik in 3je Knezi. Iz Laškega smo jo mahnili malo čez 6to uro, kljub dolgi čakalni vrsti v Mišmašu in debati od kavi smo bil pod steno pred pol 9to uro. Kaj hitro smo se dogovorili, da greva midva G & G najprej plezati smer Sarti VI/IV+, 110 m, Zdravko in Mato pa Snorky VI-/IV, 100 m, potem pa se bomo  zamenjali. Smeri so kratke zato smo bili na vrhu, kot bi trenil, morda pa so k temu pripomogli še črni oblaki, ki so se pričeli kaj hitro približevati Logarski dolini. Z abzajlom nazaj pod steno, zamenjamo smeri in še enkrat, plezanje je zopet uživancija, ki kar prehitro mine, v tem času se je nad nami ustavil oblak, iz katerega je ušlo nekaj kapljic, a ni bilo sile. Zopet z abzajlom pod steno. Ob ideji, če gremo še eno, je bilo glede na oblake nad nami vse tiho in ni bilo navdušenja. Je pa bilo navdušenje toliko večje, ob ideji, da gremo raje v dolino na hidracijo. Opremo smo pospravili v nahrbtnik, pri avtu smo bili, kot bi mignil in tudi vreme je zdržalo, dokler se nismo pričeli vozit. Aja, po poti domov smo se vsi strinjali, da je blo fajn in da bomo še kdaj šli skupaj plazat, torej en Polutnik in 3je Knezi.

Gregor Knez  

14.04.2016 udeleženke, Prvi ženski tabor

1. ženski tabor AO Celje Matica je uspel, juhu! Naplezale smo se, seveda so jeziki tudi trpeli, ne samo naše mišice. Diši po še.

Več v članku.

29.03.2016  Nemška grapa v Ojstrici

Na Velikonočno nedeljo smo člani AO Celje Matica Martina Aplinc, Aleš Wolf in Danijel Žagar obiskali domači teren in preplezali Nemško grapo v severozahodni steni Ojstrice.

Razmere za hojo do Koče na Klemenči jami so bile solidne, malce več dela smo imeli z gazjo do vstopa smeri. Razmere v smeri so bile mešane. Na začetnem strmem delu smo gazili, takoj zatem v prečki sneg ni bil dobro predelan, ampak so bile razmere takšne, da se je dalo prečiti. Nato vse do amfiteatra ni bilo nobenih težav, našli smo celo nekaj metrov »škripavčka«. Odločili smo se za izstop po desni strani, ker se nam je zdel še najbolj zalit.

Sama rampa je nekoliko psihotična na dveh detajlih ( slabo predelan sneg, na ključnem mestu ravno dovolj ledu za pikanje), vendar je bil naš trud na vrhu poplačan z lepim vremenom in razgledom. Sestopali smo čez Škarje, kjer se najde veliko pršiča, nižje dol pa smo globoko padali v južni sneg. :)

Danijel Žagar

03.03.2016 Jurij, Marko, Rok, Špela, Bivakiranje

V okviru alpinistične šole smo se v soboto, 27. 2. odpravili na bivakiranje v Kamniško – Savinjske Alpe. Pod okriljem načelnika Roka Dečmana se nas je pet pogumnih tečajnikov in pripravnica odpravilo na pot z vso potrebno (in tudi nepotrebno) opremo za prenočitev v snegu. Jutro je bilo oblačno in tekom dneva so se razmere še poslabšale. Mesto, primerno za bivakiranje smo našli na Dleskovški planoti. Z Rokovo pomočjo smo poiskali primerna mesta za bivak in začeli s kopanjem. Uporabili smo vso znanje pridobljeno na predavanjih  in po navezah izkopali primerno velika, strokovno zasnovana in arhitekturno dovršena snežna domovanja. Po napornem kopanju je bila večerja kot naročena, nato pa je sledila dolga noč z nenehnim obračanjem in odštevanjem minut do rane zore.
Vreme se je čez noč še poslabšalo in nas prisililo, da smo zjutraj le še pospravili svoje bivake in se odpravili v dolino. S pridobljeno izkušnjo smo bili vsi zelo zadovoljni.

 

Alenka Zeme

13.02.2016 Aleš Zorko, Zdravko Polutnik, Zimski tečaj

V soboto smo izvedli zimski tečaj. Končno nekaj snega...in zelo lep dan.
Spet smo uživali...

25.01.2016 Aleš Zorko, Tečaj lednega plezanja, 22. 1. 2016

Letos je bilo vreme končno spet malo bolj naklonjeno lednemu plezanju kot prejšnja leta in tako smo v soboto uspešno izpeljali tečaj lednega plezanja.

24.01.2016 Jernej Rezec, Plezalni tabor Istra aka Chili Albert, 16. in 17. 1. 2016

Med vikendom 16. in 17. januarja smo uspešno speljali prvi plezalni tabor v Istri, ki je dobil pomenljivo ime Chili Albert. Udeležilo se ga je šest članov našega društva (Rok Dečman, Jernej Rezec, Martina Aplinc, Tina in Sašo Ocvirk, Katja Petrovec), trije tečajniki (Darko Ilievski, Marko Mavri, Alenka Zeme) in dva pridružena člana (Jan Strmole, Marko Vidic), tabor sta organizirala Sašo Ocvirk in Katja Petrovec. Več si preberite v članku.

12.01.2016 Veronika Turnšek, Decembersko potepanje po Italiji in Hrvaški

Bila sva v dolini Cogne, kjer se je toolalo, plezalo slapove - tiste ki so bili narejeni. Luka je potem po grebenu prečil Grivolo, medtem ko sem jaz ta dan kvačkala v dolini ker snega ni bilo dovolj za smučat niti na smučiščih tam okoli. :)

Za novo leto pa smo se tokrat malce pomajeni odpravili v Paklenico. Nataša in Blaž, Urša in Aljoša, midva, ter še dve mladi gospodični in en mali škrat. :) Plezali smo eni več, drugi manj. Super je bilo! :)

Veronika Turnšek

06.01.2016 Aleš Zorko, Drytooling, 3. 1. 2016

Na prvo letošnjo nedeljo je Marko Šarac organiziral drytooling v Socki. Najbolj zagrizenim sneg ni preprečil napenjanja mišic. Smile

30.12.2015 Jure Tiselj, Pobožični Triglav, foto Jure

V tednu pred božičem smo dobili Matjažev mail, da organizira turo na Triglav na dan samostojnosti. In število kandidatov je čedalje bolj naraščalo. Štart iz Celja je bil v soboto zjutraj ob 3.30, vrh je bil osvojen v enem dnevu.


 
Stran:   1   2   3   4   5  
Prikaz: 1 - 30 od 133 zapisov
 
 
VSTOP ZA ČLANE
Uporabnik:

Geslo:
 zapomni si me

 Pozabljeno geslo

Višina snežne odeje
Nevarnost snežnih plazov

Spletne strani s podatki o vremenu in razmerah