DOMOV > GALERIJA FOTOGRAFIJ > Velika noč v Čikolah (30. 3. - 1. 4. 2024)

Velika noč v Čikolah (30. 3. - 1. 4. 2024)

Avtor: Eva Regoršek, Ogledov: 339

Letošnje velikonočne praznike smo si ferajnovci AO Celje Matica popestrili s taborom v Čikolah na Hrvaškem. Bili smo navdušeni nad športno-plezalnimi smermi, ki jih ponuja kanjon. Seveda pa smo poleg plezanja poskrbeli tudi za velikonočno pojedino, sicer v malo drugačni obliki.


Proti Dalmaciji se nas je odpravilo 8 članov našega odseka, 1 članica AO Celje Grmada, pridružila pa sta se nam še dva športna plezalca z drugih koncev Slovenije. Prvih 6 nas je štartalo iz Celja že v petek, na cilj v Drniš pa smo prispeli v poznih večernih urah. V apartmaju smo se razveselili kamina, katerega je Katja hitro zakurila in poskrbela, da nas čez noč ni zeblo.


Naslednji dan so se nam v kanjonu Čikole, v sektorju Osoje, pridružili še ostali člani. Imeli smo srečo, da ravno na tem delu kanjona ni tako pihalo, drugače bi bilo zaradi močnega vetra skoraj nemogoče plezati. Sektor ponuja navpično plezanje po platah, dolgih in lepih smeri ne manjka, prav tako ne previsnih smeri. Tako smo se porazdelili in se nekateri bolj držali platk in trenirali prstke, ostali pa so se preizkusili tudi v težjih previsnih smereh. Dan se je hitro obrnil v popoldne in utrujeni smo se napotili vsak proti svojemu apartmaju - eni proti Drnišu, ostali pa proti Šibeniku. Zvečer smo preizkusili še žar in se najedli čevapov ter klobasic, za sladico pa smo si na Aljino željo privoščili še palačinke.


Kljub vetrovni napovedi smo se z željo po obisku ostalih sektorjev v nedeljo zjutraj odpravili proti sektorju Betkin. Že po poti je močno pihalo, veter pa nam tudi v plezališču ni prizanašal in se čez dan ni umiril. Tako nas je enega za drugim veter pregnal, skoraj odpihnil nazaj v sektor Osoje, kjer smo se spet znašli pred projekti prejšnjega dne. Kljub temu smo se zelo naplezali. Že čez dan pa je tekla beseda o večernem druženju in "velikonočni pojedini", zvečer smo načrt tudi izpeljali. Žar mojstra Katja in Peter sta poskrbela za odlično pečene pleskavice in piščančje bedrce, za sladico pa smo se ponovno sladkali s palačinkami. Šunke, jajc in hrena nismo prav nič pogrešali...
Tudi v ponedeljek nam zaradi močnega vetra ni uspelo obiskati ostalih sektorjev, tako smo se ponovno lotili sten v sektorju Osoje. Kljub temu se je za vsakega še našel kak nepreplezan projekt, saj sektor ponuja več kot 100 smeri.


Utrujeni smo se v popoldanskih urah odpravili proti domu, sledil je še postanek v restavraciji Bosilijevo, kjer smo se dobro najedli in se vsi strinjali, da smo skupaj preživeli en krasen podaljšan velikonočni vikend.

 
 

Komentarji - vidni samo prijavljenim!
 
VSTOP ZA ČLANE
Uporabnik:

Geslo:
 zapomni si me

 Pozabljeno geslo

Spletne strani s podatki o vremenu in razmerah