DOMOV > GALERIJA FOTOGRAFIJ > Ferajnovski dan na Zelenici (3. 2. 2024)

Ferajnovski dan na Zelenici (3. 2. 2024)

Avtor: Tim Šmit, Ogledov: 460

Prvi vikend v februarju je Anja Ulaga organizirala tabor na Zelenici, ki je bil prvotno mišljen kot dvodnevni tabor, vendar je bil zaradi zasedene koče na Zelenici plan spremenjen na enodnevno turo.


Zmenili smo se, da se dobimo na parkirnem mestu pred mejnim prehodom Ljubelj ob 7 uri zjutraj. Na turo se nas je odpravilo skupno pet oseb (3 starejši pripravniki, 1 mlajši pripravnik in en tečajnik). Zmenili smo se, da se odpravimo proti Domu na Zelenici in sproti odločimo za cilj. Po demokratičnem glasovanju je padla odločitev, da se odpravimo na Begunjščico po centralni grapi. Prispeli smo na vrh Begunjščice, kjer nas je pričakalo sončno vreme z blagimi sunki vetra. Po hitrem okrepčilu je padla odločitev, da se vrnemo skozi Šentantski plaz, da sklenemo krožno turo. Na izhodišču se odločimo, da analiziramo turo malce nižje, v Karavli.


Za celotno turo smo potrebovali približno 4h 30min, opravili smo približno 930 m višinske razlike in se enoglasno strinjali, da je enodnevni »tabor« uspel, kljub zelo nezimskim razmeram.
 

Komentarji - vidni samo prijavljenim!
 
VSTOP ZA ČLANE
Uporabnik:

Geslo:
 zapomni si me

 Pozabljeno geslo

Spletne strani s podatki o vremenu in razmerah