DOMOV > ALPINISTIČNI VZPONI > Sašo Sotlar
 

Smer: Skalaška smer

Ogledov: 105
PlezalSašo Sotlar
Datum08.08.2020
Gora, gorstvoŠpik, Julijske Alpe
Država Slovenija
OcenaV+/IV+
Plezal(a) kotizmenično
Višina900 m
Soplezalci Marko Mavri
Razmereletni vzpon
Komentar
Ufff ... težka. Naju je kar presenetila.

Startala nekaj čez 7 iz Martuljka, malce več kot 2 uri kasneje na vrhu Zelene glave, nato pa še naprej do raztežaja pod Dibonovo polico kjer sva se navezala. Do Skalaškega stebra je še šlo, nato pa ... kakor da bi pritisnila na ročno zavoro. Težko, skala ni ravno najboljša, mahnato, gnilo (ok, to je zgolj v prvih dveh raztežajih stebra, nato je v redu), pa tudi smer ni ravno opremljena, tudi na težjih mestih ne in tudi obstoječi klini so v slabem stanju. V prvem raztežaju stebra sva pustila nov klin, štant v pravcatem zelenem žlebu, ki se višje gor resda spremeni v lopo. Naslednji raztežaj je zelo težko zlezi z nahrbtnikom, tudi manjšim, pa je Marko dal idejo in sva nahbrtnike povlekla gor na enem pramenu polovičk. Tudi zgoraj so bile štirice kar konkretne, izplezala ven nekaj po 19h zvečer, prav tako sosednja naveza, ki se je mudila v Direktni.

Načrt je bil da se spustiva na Veliko dnino in naslednji dan nadaljujeva v Škrlatico, a naju je utrujenost, pozna ura in dejstvo, da nihče izmed naju ne pozna prehoda iz Špika do Velike dnine, prisilila, da sva se spustila proti Krnici in dalje proti Mihovem domu - oboje zasedeno in ob 23h sva se odločila da jo mahneva nazaj proti domu.

Opravičilo Katji, ki nama jo hotela na bivaku krajšati čas, s seboj je prinesla tudi pivo, a je mogla noč tam preživeti sama.

Se ti oddolživa! :)

Kljub vsemu, izjemna, naporna izkušnja, naučila sva se marsikaj novega, predvsem pa, da znava kline dobro zabijat (vsi po vrsti so komajda šli še ven). :D
 

Ostali vzponi dne 08.08.2020 (9)
Hudičev steber Prisojnik, Julijske AlpeNika Mlinarič
Hudičev steber Prisojnik, Julijske AlpeBlaž Hribar
Smer mimo votline Vršiči, KSAMarjeta Brežnik - Daisy
Lepa smer Vršiči, KSAMarjeta Brežnik - Daisy
Lukmanova smer Vršiči, KSAMarjeta Brežnik - Daisy
Via Maestri  Rotwand, DolomitiLuka Krajnc
Violinca  Nad Šitom glava, Julijske alpeAlbin Simonič
Via Maestri  Rotwand, DolomitiLuka Lindič
Kazalčkova  Vršiči, KSAGašper Pantner
 
Zadnji vzponi člana / članice

Prikaži vse vzpone člana