DOMOV > ALPINISTIČNI VZPONI > Anja Zagoričnik Jarm - Diva
 

Smer: Ćrni lišaj (?)

Ogledov: 115
PlezalAnja Zagoričnik Jarm - Diva
Datum10.05.2020
Gora, gorstvoKlemenča peč, KSA
Država Slovenija
OcenaIV+
Plezal(a) kotizmenično
Višina200 m
Soplezalci Miha Jarm
Razmereletni vzpon
SvedrovciDA 


Komentar
Na kmečki rest day sva šla plezat. Vplezavat se v Klemenčo. Ob prihodu je seveda deževalo in skoraj sva šla že frikat v spodnje plezališče. Plan so bile Vesele nogice, ker že dolgo nisem plezala :D Obilo svedrovcev me je že na začetku obsodilo na trpljenje v neznani smeri. Predvidevava, da sva plezala nekaj novega, zaradi svetlečih svedrov in nevrisane linije v vodničkih. Plezala sva naravnost gor :D Prva dva raztežaja sta obupna, krušljivo, neprijetno plezanje, muzanje po plati (drugače ljubim plate), iskanje vej, ki bi mi omogočile kakšen oprijem.. Ko sem se razjezila, se je pokazalo sonce in tudi plezanje je postalo prijetnejše. 3. in 4. raztežaj postežeta z zanimivo diagnalo v levo in plezanjem do izstopnega raztežaja.

Lahko prosim za posodobljeno skico? Očitno je nekdo veselo vrtal in je ena velika zmeda.

Spustila sva se po Frikotu. Rumena skala se je preveč svetila, zato sva si pred zadnjim spustom natovorila opremo in splezala še Mrtvaškega pajka (4 raztežaji v 2) :D Čudovito plezanje, prelepi rumeni in črni kristalčki, plezarija popolnoma do vrha.

Ocenjujem, da je bil Pajek lažji kot prejšnja plata. Je pa res, da je to popolnoma druga plezarija.

Bil je zelo lep dan in vesela sem, da sva tako obeležila najino prvo leto novega življenja. Ugotovila sem, da mi do globjih življenjskih uvidov pomaga vrtnarjenje in plezanje; potrpežljivost in vztrajnost ter premikanje lastnih mej v glavi. Še greva in končno se veselim tudi plezalnih dni :)

Objem,
Anja
 

Ostali vzponi dne 10.05.2020 (3)
Kr-u-jo  Kozjek, KaravankeSašo Sotlar
Dišeče rože Kozjek, KaravankeSašo Sotlar
Turni smuk Kanjavec, Julijske AlpePeter Uršič
 
Zadnji vzponi člana / članice

Prikaži vse vzpone člana