DOMOV > ALPINISTIČNI VZPONI > Patricija Verdev
 

Smer: Belač Zupan

Ogledov: 504
PlezalPatricija Verdev
Datum22.08.2023
Gora, gorstvoŠite, Julijske Alpe
Država Slovenija
OcenaV+
Plezal(a) kotizmenično
Višina550 m
Soplezalci Robert Skumavc (Bricalp)
Razmereletni vzpon

1R
Komentar
Dostop s kolesom je bila res fantastična ideja. Skica za smer pa me je zopet nasmejala ob videnju dejanskega stanja v smeri. Sploh raztežaji, kjer ni ocene pripisane na skici, plezaš pa ravno tako nekje za IV-V oz. so se mi ti zdeli celo težji od tistih pri katerih piše V, A0 (kot je npr. 9R)Z opisom smeri pa orientacija ni težavna.
Združila sva 8. in 9. raztežaj; 11. in 12. ter 22. in 23. raztežaj po skici. 23. je bolj zajeda, levo usmerjena ob ploščah in ponuja res lepo plezanje od tam pa sva izstopila nekoliko desno od originala ter prišla pod previs in na vrh v enem raztežaju, je pa zadnje stojišče zelo izpostavljeno padajočemu kamenju, ki ga proži vrv.

Smer ponuja res lepo plezanje.

Glede prvega in drugega raztežaja, za katera sem zasledila, da sta zamenjana na skici... Torej v zagovor Miheliču. Če začneš na udobnem stojišču, potegneš raztežaj do rdečega prusika pod detajlom ter od tam v dno zajede, se skica izide. Če pa začneš na polici in pri prvem starem klinu, ki je v zajedici, potegneš raztežaj do pod previsov, torej čez detajl in od tam v dno zajede - potem se skica res ne ujema. ;)

V smeri sva pustila en klin.
Ocena V+, ker sva vse prosto preplezala in so ocene v vodničku vrednotene z V, A0.
 

Ostali vzponi dne 22.08.2023 (0)
 
Zadnji vzponi člana / članice

Prikaži vse vzpone člana