DOMOV > NOVICE > Najuspešnejši alpinist leta 2019 je Luka Lindič

2649 ogledov

Najuspešnejši alpinist leta 2019 je Luka Lindič

Planinska zveza Slovenije je na alpinistično-plezalnem večeru 30. januarja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani podelila priznanja za vrhunske dosežke v alpinizmu, športnem in lednem plezanju ter turnem smučanju za leto 2019.

Prejemnik priznanja za najuspešnejšega alpinista je naš član Luka Lindič.

Čestitke!Najuspešnejši alpinist 2019 Luka Lindič (AO PD Celje-Matica), trenutno na odpravi v Patagoniji, se je v preteklih letih dokončno uveljavil kot eno največjih imen svetovnega alpinizma. Lansko leto je zanj minilo brez večjih odpravarskih ciljev, zato se je posvetil težkim smerem. Najbolj sta izstopali prvenstvena smer The sound of silence v vzhodni steni Mt. Fay v kanadskem Skalnem gorovju in smer End of silence v steni bavarskega Feuerhörndla, ki predstavlja del t. i. alpske trilogije težkih desetic iz devetdesetih let 20. stoletja.

 

Za življenjsko delo v alpinizmu so se poklonili Antonu Sazonovem - Tonaču, v športnem plezanju sta lovoriko znova osvojila Janja Garnbret in Jernej Kruder, najuspešnejša alpinistka je Sara Jaklič, naj ledna plezalka Maja Šuštar in naj turni smučar Luka Kovačič.

 

Več si preberite na spletni strani Planinske zveze Slovenije.

Komentarji - vidni samo prijavljenim!
 
VSTOP ZA ČLANE
Uporabnik:

Geslo:
 zapomni si me

 Pozabljeno geslo

Spletne strani s podatki o vremenu in razmerah