DOMOV > GALERIJA FOTOGRAFIJ > Zimski tečaj, 5. in 6. januar

Zimski tečaj, 5. in 6. januar

Avtor: Primož Podkrajšek, Ogledov: 811

Prvi vikend v letu 2019 se je 27 tečajnikov, alpinistov in inštruktorjev AO Celje-Matica udeležilo praktičnega usposabljanja v okviru alpinistične šole in tečaja varne hoje v gore. Zaradi (ne)zimskih razmer smo bili primorani iti preko Savinjskega sedla, ker smo imeli poligon vadišč v kotanji, ki jo obdajata Savinjsko in Jezersko sedlo. Razdeljeni smo bili v pet skupin ter obdelali pet vadišč: sidrišča in gibanje naveze, hoja z derezami in zaustavitev s cepinom, iskanje zasutih in uporaba lavinskega trojčka, spust ob vrvi na cepine ter preizkus trdnosti snežne odeje. Ker nam je vreme služilo smo po končanem izobraževanju odkljukali še bližnji Ledinski vrh.

Naslednji dan je bila na razporedu skupinska tura na Rinke skozi Turski žleb. Najprej smo preverili žolne, nato pa se odpravili proti žlebu. Glede na razmere in osvojeno znanje smo se primerno opremili, nadeli dereze in čelade, palice pa zamenjali s cepini. Zaradi različne pripravljenosti udeležencev se je pokazala potreba po dveh skupinah. Tako smo tudi končni cilj prilagodili. Bolj pripravljeni so osvojili Štajersko in Koroško Rinko, ostali pa Malo Rinko.

Najpomembneje pa je, da smo se v minulem vikendu veliko naučili in preživeli čudovit čas v objemu gora nad Okrešljem brez poškodb.

 
 
 
 
Gregor in Gašper Knez ter Rok Dečman so za konec uspešnega vikenda splezali še Palenk. Foto: Gregor Knez
 
Komentarji - vidni samo prijavljenim!
 
VSTOP ZA ČLANE
Uporabnik:

Geslo:
 zapomni si me

 Pozabljeno geslo

Spletne strani s podatki o vremenu in razmerah