DOMOV > ČLANKI IN ZANIMIVOSTI > PAKLENICA 2011

PAKLENICA 2011

Avtor: Nataša PečovnikOgledov: 2590

Kot vsa leta poprej, je AO Celje-Matica tudi tokrat organiziral plezalno-dopustniški tabor v Paklenici.Udeležilo se ga je mlado in staro, vsega skupaj nas je bilo prisotnih 47, od tega je bilo 12 otrok. Udeleženci tabora so prihajali in odhajali v terminu od 22. 6. do 3. 7. 2011, tako da se je šotorsko naselje v kampu Vesna dnevno širilo ali krčilo, nekaj članov odseka pa je noči preživelo v kampu Marko.

 

 

Razen Darji, ki je zaradi poškodovanega gležnja dneve preživljala v udobnem pol sedečem položaju in pridno pazila na bazni kamp, ni bilo nikomur dolgčas. Skoraj vsak dan smo se ob bolj ali manj rani uri zbudili in se odpravili v kanjon. Jutranje plezanje je bilo pravi užitek, čez dan pa je bilo za miganje že prevroče. Najbolj vztrajni so se v steno ponovno namenili popoldne in nekateri celo ponoči. Bili smo res pridni in tekom tabora je bilo opravljenih kar 179 vzponov.

 


Zaradi zgodnjega vstajanja in občasno poznega odhajanja v šotore smo si privoščili tudi kakšen dan za počitek. Velika večina se je namenila na izlet do reke Zrmanje, drugi smo zaradi slabšega vremena odšli v bližnje plezališče Karin, kjer nas dežne kapljice niso motile.

 

 

Tisti, ki v Paklenici niso plezali, so se namakali v morju, sprehajali po okolici, obiskovali najboljšega soseda (beri Dinko), počivali, brali, fotografirali, ustvarjali, se igrali, streljali z vodnimi pištolami itd. Šef kuhinje s pomočniki je z res obilnimi in slastnimi obroki zopet poskrbel, da ne bi kdo slučajno izgubil kakšnega kilograma. Tudi razlogov za praznovanje in nazdravljanje ni manjkalo. Slavljenca Mišo in Dugi sta poskrbela za mešano na žaro, ostali pa za presenečenja in vse ostalo, kar spada zraven.

 

 

Vsak dan sproti smo se imeli res super in se utrujeni vrnili domov v pričakovanju naslednjega plezalnega tabora…

 
 

Komentarji - vidni samo prijavljenim!
 
VSTOP ZA ČLANE
Uporabnik:

Geslo:
 zapomni si me

 Pozabljeno geslo

Višina snežne odeje
Nevarnost snežnih plazov

Spletne strani s podatki o vremenu in razmerah