DOMOV > ČLANKI IN ZANIMIVOSTI > BELA PEČ IN BELE SNEŽINKE

BELA PEČ IN BELE SNEŽINKE

Avtor: Nena SkrtOgledov: 2606

Sončno sobotno jutro. Zbrali smo se pred Mercator centrom, dobre volje in se odpeljali proti Tržiču. Med postankom so se nam pridružili še člani Daisy, Niko, Polona in Brane.Sončni žarki se kmalu skrijejo za oblake in ko zavijemo iz Tržiča proti vasi Grahovše se poslovimo od asfalta in se po makadamski in ovinkasti cesti, mimo kmetije, kjer nas pričaka rampa -1€, pripeljemo do parkirišča pod planino Javornik.

 

1

 

Ko stopimo iz avta nas pričakajo drobne snežinke in hladen višinski zrak. Na srečo je pot do stene kratka. Izberemo si smeri Bumerang in Katastrofula in se podamo v steno. Prvi je Brane v navezi s Polono in Urško, Dugi in jaz, nato pa še Darja, Nežka in Veronika in Mišo z Gregorjem. Daisy, Niko, Luka in Nataša pa se odločijo za zahodno stran stene. Z malo zamude se pridružita še Lili in Geri. 

 

2

 

Skala je ledeno mrzla, prsti otrpli, a z malo dobre volje prilezemo na vrh zadovoljni.

 

3

 

Na vrhu čudovit razgled na Storžič, skupna fotka in hitro skupaj sestopimo po potki, ki pelje nazaj pod steno. Nato pa še krst - na vrsti je Gregor, ki dobro prenaša batine.

 

5


Premraženi in dobre volje se nekateri odpravimo v Tržiški pub, ostali pa še izkoristijo plezanje do poznih popoldanskih ur. Čas hitro mineva in ko se zberemo vsi, se nekateri odpeljemo domov, ostali pa na Alpinistični zbor na Rašico...     

                          

6                                                         
Komentarji - vidni samo prijavljenim!
 
VSTOP ZA ČLANE
Uporabnik:

Geslo:
 zapomni si me

 Pozabljeno geslo

Spletne strani s podatki o vremenu in razmerah