DOMOV > ČLANKI IN ZANIMIVOSTI > Makalu čas v Ospu

Makalu čas v Ospu

Avtor: Maja Tamše Ogledov: 2060

Bila je še skoraj noč, ko smo se prebudili ter se pri Mercatorju dobili. Zaspančke smo umili ter si jih s kavico na Lomu posušili. Ptički še niso zapeli, ko so naši srčki že goreče hrepeneli – po skali, po zaupanju, po druženju, po vpenjanju, po smehu, po novih dogodivščinah, po šeee.Točni kot vedno smo ob 9.00 že pregledovali teren v kampu v Ospu. Dobili smo se s Primorci (Obalni alpinistični odsek) – a le izkušenimi, saj so tečajniki po izvrstno opravljenih izpitih ostali kar doma. Škoda je bilo zamuditi tako zabaven vikend. Upam, da mi ne bomo ponavljali takšnih napak.

V italijanskem plezališču smo se razdelili na dva dela. Nekateri smo se odločili za dve lažji ter daljši smeri: Formai in Jugove, od koder smo imeli čudovit razgled na okoliške hribčke ter Tržaški zaliv. Šest parov smo sestavljali: Darja – Urša, Dugi - Nena, Meta – Luka, Fulvij - Sonja, Mišo – David ter Lenčka – Maja. Tečajniki smo resnično ubogali svoje »nadrejene«. Dokaz je tudi v prusiku, ki se je kasneje znašel v dolini zraven opreme z oznako: »Vse pobiraj, kar ostane za mano!«. Med plezanjem po platah pa nismo poslušali le slap reke Glinščice, temveč tudi prodoren in žameten Dugijev glas.

Na drugi strani skale so stari mački kot so Gery, Luka, Urh in Rok pokazali vse svoje znanje in vrline tečajnikoma. Nežka in Matija sta zato morala pošteno zavihati rokave, da sta jim lahko sledila v kratkih, a precej zahtevnih smereh.

Vsi nasmejani po uspešno preplezanih smereh, smo se ponovno dobili pozno popoldne. Medtem ko so se eni knajpali, smo se drugi hladili v prijetno hladni senčki ter spili kozoroga ali dva. Taborniški krog z evalvacijo pa je sledil že v Ospu. Še predno so nam Primorci skuhali odlično večerjo, je celjska skupina postavila svoj cirkus z največjim šotorom v kampu!

Nato pa se je zvečerilo,… Ko ugasnile so luči, eni tepeni smo bili. Po primorskem vinčku dišalo je, po škotskih zamaških bolelo je. Nato v kampu spat so šli, mi pa v »Makalu čas« smo se obrnili. Tako prikupno, sproščeno ter veselo je bilo!

Kot se za gospodov dan spodobi, smo tudi mi v nedeljo upoštevali javni red in mir skoraj do poldneva. Prav prijalo je poležavanje ob prvem poletnem sončku. Lačne trebuščke so nam ponovno napolnile prijazne Primorke s svojo specialiteto: jajca s šparglji. S trdo voljo in ostanki moči smo poplezavali še v »mravljišču« Črni Kal. Sledilo je sladko-grenko slovo s Primorci ter »nočnim ptičem Lukom s pesmijo Makalu«, kateremu smo vsi skupaj zaželeli srečno pot. Zaključim lahko le s pohvalo organizatorjem ter si želim nadaljnje sodelovanje med obema odsekoma.

 

Udeleženci:

Obalni AO: Mojca Cencič, Andreja Kuzmič, Sonja Živec, Fulvij Živec, Jon, Peter, Klavdij Bembič…..

AO Celje – Matica: Mišo Primc, Darja Primc, Aleš Zorko - Dugi, Nežka Močivnik, Matija Močivnik, Urh Kopitar, Rok Šeško, Luka Lindič, Luka Andrej, Urška Štorman, Nena Skrt, David Romih, Gerard Krebs - Geri, Meta Meh – Mehmeta, Alenka Posedel – Lenča, Sagadin Klemen, Jure Cvitan, Maja Tamše

 

Komentarji - vidni samo prijavljenim!
 
VSTOP ZA ČLANE
Uporabnik:

Geslo:
 zapomni si me

 Pozabljeno geslo

Višina snežne odeje
Nevarnost snežnih plazov

Spletne strani s podatki o vremenu in razmerah